Bilpriser.se är en del av företagsgruppen KVD Kvarndammen. Kvarndammen är Nordens största, oberoende, nätbaserade marknadsplats för förmedling av begagnade bilar, maskiner och tunga fordon. Man erbjuder heltäckande service inom både försäljningsuppdrag och värderingstjänster. Kvarndammens affärsområden är auktionsförsäljning på internet, som sker via kvd.se och värderingsverksamhet för företag, myndigheter och konsumenter, en verksamhet som bedrivs via bilpriser.se.

Bilpriser.se är Sveriges största sajt för bilvärdering. I bilprisers databas finns priser på mer än 15 000 bilmodeller och 200 000 modellversioner, vilket betyder att de allra flesta kan få sin bil värderad här. Visionen är att erbjuda både privatpersoner och företag korrekta, trovärdiga och dagsfärska värderingar och det gör man främst genom att ständigt ta temperaturen på bilmarknaden för att alltid ha aktuella priser för alla bilar och bilmodeller.


Att uppskatta det rätta värdet på en bil

Att få veta rätta värdet på en bil kan vara av stor vikt vid många olika tillfällen. Om du tänker sälja din bil är det självklart bra att veta hur mycket den är värd. Det är svårt att själv värdera en bil. Visst kan man titta på andra annonser och lägga sig på ungefär samma nivå. Men kanske är just din bil värd mer än de du ser i annonserna och då riskerar du att sälja din bil till ett underpris. Å andra sidan kan det bli svårt att få bilen såld om du sätter ett pris som ligger över gällande listpriser.

Att köpa en begagnad bil

Ska du köpa en begagnad bil är det kanske av ännu större vikt att få bilen värderad innan du bestämmer dig och gör affär. I synnerhet om du köper en begagnad bil av en privat säljare är det viktigt att se till att du betalar ett rimligt pris för bilen. Men, det finns också andra tillfällen då det är bra att få veta hur mycket en bil är värd. Och då kan man alltså få hjälp hos Bilpriser.se.

tjänster för värdering av bilen.

Bilpriser.se kan hjälpa dig med mycket mer än bara värdering av bilen. Här finns en sajt som de flesta kan ha nytta av att besöka innan man genomför en bilaffär. När man kommer in på hemsidan finner man sju olika flikar längst upp på sidan. Här kan man välja mellan:

Om du klickar in dig på fliken om bilvärdering kommer du direkt till det formulär där du fyller i uppgifter för att få en värdering på en bil. det enklaste sättet att få en värdering är att skriva i den aktuella bilens registreringsnummer och trycka på ”värdera gratis”.  Men du kan också göra en förfinad värdering och då får du fylla i några fler uppgifter, som fabrikat, modellår, bilmodell, antal körda mil och när bilen först togs i trafik.

Om du är beredd att betala några kronor går det att utvidga värderingen efter behov och plånbok. Man erbjuder tre olika pluspaket för privatpersoner samt ett PRO-paket för riktiga proffs. Med de olika pluspaketen får du följande tjänster:

Plus 14 ger dig

I paketet Plus 30 får du

Och i plus 60 får du

För proffsen finns tjänsten Bilpriser PRO där man får tillgång till massor av värden och tjänster. Här kan man till exempel få tillgång till restvärdesberäkning på alla nya bilar på marknaden, prisfilterfunktion och mycket annat. Och naturligtvis finns också inbytespris, framtida värde och köppris och privatpris.

Köpa eller sälja bil

Köpa eller sälja bil

Om du ska köpa eller sälja bil finns här mycket information utöver värderingsfrågan. Om du är intresserad av att köpa bil kan du klicka på fliken Köpa bil, och / eller Begagnad bil. för dig som ska köpa bil finns bland annat en rad råd och tips som hjälper dig att göra en bra affär. Du kan också få reda på hur mycket bilförsäkringen kostar för den bil du är intresserad av. Här kan du enkelt, och helt kostnadsfritt, jämföra olika bilförsäkringar som är framtagna just för dina behov och önskemål. Bilpriser.se hjälper dig också att hitta bästa billånet om du behöver låna för att finansiera ditt bilköp.

Om du ansöker om lån via bilpris.se får du förslag på billån från upp till 20 olika företag, och du kan på så sätt hitta det förmånligaste billånet till den bästa räntan. Du får också information och hjälp med att ta fram bilens historik, så att du inte riskerar att köpa ”grisen i säcken”. Genom att ta reda på bilens historik kan du undvika att köpa en bil som är stulen, krockad eller som har en skruvad mätare. För att ta fram historiken samarbetar man med Carfax.

Under begagnad bil kan du få alla fakta du behöver om den bilmodell du är intresserad av.

Olika typer av värdering

För dig som ska sälja bilen finns bland annat erbjudanden om olika typer av värdering, så att du får rätt betalt för din bil. Du kan också få ett värderingsintyg som håller skattejuridiskt om du, till exempel om du ska sälja en tjänstebil till en anställd. Här finns, precis som på köpa bil-sidan, en lång rad tips och råd för att försäljningen ska bli så lyckad som möjligt. Och om du vill slippa ha hand om försäljningen själv kan du välja att sälja bilen via KVD. Fyll bara i en intresseanmälan på sajten.

Under Produkter och Tjänster kan du hitta allt Bilpriser.se tillhandahåller för både privatpersoner och proffs.