Vem sökte efter min bil?

Det kan vara oroande och obehagligt att tänka på att någon kan ha sökt efter ditt registreringsnummer. Du undrar kanske vem det är som är intresserad av ditt fordon och vad de har för avsikter. Men är det faktiskt möjligt för någon att se vem som har sökt efter ditt registreringsnummer? Svaret är både ja och nej.

Ja, det är möjligt att se vem som har sökt för en avgift

Om du har en beaktigad registreringsnummertjänst genom Transportstyrelsen kan du få information om vem som har sökt efter ditt registreringsnummer. Detta är dock inte gratis, utan avgifter kan tillkomma. En beaktigad registreringsnummertjänst gör att du kan bevaka ditt registreringsnummer och få information om någon har sökt efter det. Det kan vara ett bra sätt att hålla koll på om någon har visat oönskat intresse för ditt fordon.

För att kunna använda dig av denna tjänst behöver du särskilda behörigheter och du måste vara registrerad hos Transportstyrelsen. Detta är till för att skydda din personliga integritet och se till att informationen bara används i rätt syfte.

Nej, det är inte möjligt att se vem som har sökt gratis

För dig som inte har en beaktigad registreringsnummertjänst är det inte möjligt att se vem som har sökt efter ditt registreringsnummer. Detta gäller även om du genomfört en s.k. omvänd registreringssökning. Anledningen till detta är att det krävs stora resurser och kostnader för att ta fram den informationen.

Du kan däremot få information om vilken registreringssökning som har genomförts och när den har utförts. Detta är till för att du ska känna dig tryggare med att din personliga information inte utnyttjas utan din vetskap.

Sammanfattning

Så om du undrar vem som har sökt efter ditt registreringsnummer är svaret både ja och nej. Ja, om du har en beaktigad registreringsnummertjänst genom Transportstyrelsen och kan betala en avgift för informationen. Nej, om du inte har denna tjänst och det inte är möjligt att se vem som har sökt gratis. Oavsett vilket kan du alltid få information om registreringssökningar som har genomförts som en säkerhetsåtgärd för att skydda din personliga integritet. Ha koll på ditt registreringsnummer och var försiktig med vilken information du delar om ditt fordon.