sommardack-2022

Vi alla vet att sommardäck behövs på bilen under sen vår, sommar och lite in på hösten. I princip när det inte är vinterväglag. Sommardäcken ger maximal prestanda och funktion för väglaget under sommarhalvåret. Däcken har en gummiblandning som är speciellt tillverkad för att funka bäst på just sommaren, de har bäst funktion och grepp när vädret är över 5 grader. Sommardäcken måste även vara minst 1,6 mm för att vara lagliga. Enligt lagen måste du ha vinterdäck tills den sista mars om det är vinterväglag. Det är alltså okej att byta några dagar innan om du vet att det inte finns risk för snö eller is på vägarna. Den sista dagen för vinterdäck är den 15:e april. Efter det måste alla bilägare ha sommardäck på sina bilar fram till den 1:a oktober.

Det finns en hel del sommardäck att välja mellan på marknaden idag, du kanske har ett märke som du är nöjd med och har använt i flera år, men känner du för att uppdatera dig med nya sommardäck så finns det några nya modeller för 2022 som du kan välja mellan.

Fakta om de nya modellerna 2022

Nya sommardäck

De klarar av alla väder som sommaren kan orsaka, de är även det bästa alternativet för dig som bor på ett område där sommarvädret inte uppnår jättevarma temperaturer. Däcken har även egenskaper som gör så att hållbarheten är lång och pålitlig.