Kallstart

Hur påverkar en kallstart bilen?
Att starta en bil som är kall sliter både på motor och bilen. Det resulterar i att bilen inte får samma livslängd som en bil som startas när motorn är varm. Det är därför rekommenderat att ha motorvärmare till bilen för att man alltid ska få den optimala starten. Bilen kommer hålla längre och chansen att man får strul med bilen minskar. Att investera i en motorvärmare gör att man alltid får en varm bil när man ska åka iväg. Dessutom slipper man skrapa rutor, samt sätta sig i en kall bil om man ska iväg till jobb eller annat, vilket är perfekt eftersom man slipper frysa. På morgonen är man ofta trött och stressad och att stå och skrapa rutorna på en bil är inte vad man önskar. Det bekymret och andra bekymmer kan man alltså slippa om man införskaffar en motorvärmare.

Att starta en kall bil är som att träna utan att värma upp

Man kan jämföra en kallstart med träning utan uppvärmning. Det sliter mer än det gör nytta. Även om en bil klarar av kallstarter så påverkar det bilen negativt på längre sikt. Förutom att kallstarter sliter på bilens motor, påverkar det också miljön negativt. När motorn är kall måste den jobba mer, därav släpper den ut mer avgaser. Den förbrukar dessutom mer bränsle när motorn är kall, som i sin tur också är direkt skadligt för miljön. Miljöfrågan är idag en viktig punkt för jordens framtid, den här mycket hotad och världens alla samhällen försöker bidra positivt till miljön. Det finns många sätt att bidra till en bättre miljö och ett sätt är att exempelvis investera i en motorvärmare. Det kommer på sikt bidra till en bättre miljö, samt till en bil som kommer hålla mycket längre.

Kallstarter påverkar även den privata ekonomin

Förutom att det slits på motor och bil, samt påverkar miljön negativt påverkar kallstarter även ens privata ekonomi. Dels att det kan tillkomma fler reparationer på bilen eftersom det slits mer på den, dels för att bilen förbrukar mer bränsle när bilen är kall. Både reparationer och bränsle är dyrt, det är tråkiga pengar att kasta bort på något som man skulle kunna undvika, genom exempelvis införskaffa en motorvärmare. De bilar som drivs på diesel kan värmas upp med en så kallad dieselvärmare, och ger samma effekt som vilken motorvärmare som helst. Om man dessutom vill värma upp kupén, så finns det så kallade kupévärmare. Även om en motorvärmare respektive en dieselvärmare gör det varmt är en kupévärmare optimalt till riktigt kalla vinterdagar. Dessutom värms bilen upp snabbare, vilket bara är en fördel för bilen, samt de som sitter i bilen. Med andra ord bör man inte starta bilen när den är kall eftersom det påverkar både bilen, plånboken, samt miljön negativt.